ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ЛЕТЕРА ХИТ КОЛЕКЦИЯ
Михримах - Дъщерята на наложницата
Михримах - Дъщерята на наложницата

от ДЕМЕТ АЛТЪНЙЕЛЕКЛИОГЛУ


ДЕМЕТ АЛТЪНЙЕЛЕКЛИОГЛУ
е турска авторка на исторически романи. Родена е в Анкара. Завършва политически науки и има магистърска степен от университета Хаджеттепе.
Тя е продуцент и водещ на много радио- и телевизионни програми. Демет печели огромна популярност с романа Хюрем – Московската наложница (2009 г.) – първата книга от поредицата Султанатът на жените, проследяваща превратностите в дворцовия живот на Османската империя и ролята на жените от владетелското семейство в управлението на държавата. Поредицата включва шест романа и обхваща период от 130 години.

Михримах
Дъщерята на наложницата
Михримах - страстта на Хюрем, могъществото на Сюлейман, пленница на невинността
Михримах е тъжната и красива дъщеря на Сюлейман Великолепни и на голямата му любов – московската наложница Хюрем. Животът и сред блясъка на двореца е белязан с могъщество и любов. Но край нея се разиграват и сцени на смърт, в сенките дебнат платени убийци. В тайните летописи на един от най-значителните периоди на Османската империя са втъкани отчаяните, тревожни трепети на едно невинно сърце, което не може да приеме, че за да живее, трябва да убива.
Ужасната тайна, заради която Михримах е принудена да се омъжи за съпруг без достойнства, е потулена в споразумението между нея и Хюрем. Дъщерята на толкова могъща майка и на толкова волеви и страстен баща, внучка на Хафза и тайната любов на Синан става съпруга на Рюстем срещу твърде висока цена. Вече нито бойните кораби на Хайредин паша, нито устремените към небето кубета на Майстор Синан могат да бъдат възнаградени с усмивката на сломената принцеса...


меки корици,
цветни,
580 с.,
20,00 лв.,
ISBN: 978-619-174-007-4
   
Великолепният век - Хюрем