ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ИЗБРАНИ РОМАНИ
Чучо
Чучо

от Грегоар Поле


Роман за сблъсъка на мечтата с действителността
Лудешка, великолепна книга

Бедните срещу богатите, детските мечти срещу лъжите на възрастните – едно детство, което свършва на дванадесет години...

Грегоар Поле е роден през 1978 г. Белгиец по произход, живее и работи в Испания и Франция. Прави забележителен дебют през 2005 г. с романа „Мадрид не спи“, удостоен с наградата „Жан Мюно 2005“. Следващият му роман – „Простете грешките на кописта“ (2006 г.), получава наградата „Виктор Росел“ за млад автор. „Бляскав живот“ е предложен за наградата „Гонкур“ през 2007 г. и е отличен от литературната критика през 2008 г. Последният му роман „Чучо“ (2009 г.) още с появата си става бестселър.

След „Бляскав живот“ – един изключителен роман-хорал, посветен на парижката буржоазия, търсеща смисъла на живота, Грегоар Поле написва отчаян и поетичен роман за живота на едно улично хлапе.

Роман с шеметно действие и колоритни персонажи, който смесва проза и драматургия, запращайки като стрели безмилостно точни описания и оставяйки читателя без дъх от ритъма на лудешкото преследване.

Двадесет и четири часа от живота на Чучо – момче от работ¬ническия квартал на Барселона, което мечтае за Ню Йорк, за собствено семейство, за едно различно битие... Негова „майка“ е многоликата каталунска столица, а ролята на баща изпълнява сутеньорът Белито – насилник, който е способен дори да убие момичетата си, дръзнали да проявят неуважение към него. Чучо има нови бели маратонки. Купила му ги е Полякинята, в замяна на това, че момчето и намира богати клиенти, които плащат, без да минават през сводника. През август градът е потънал в мараня, всичко е замряло, но Чучо познава и най-скритите сенки. Роден е в Мексико, Куба или някъде другаде. Кожата му е бакърена, очите като топчета, а циганската му външност кара баровците да се отнасят с подозрение и недоверие...


твърди корици,
цветни,
120 с.,
10,00 лв.,
ISBN: 978-954-516-970-0