ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ИЗБРАНИ РОМАНИ
Откровението
Откровението

от Роберт Шнайдер


РОБЕРТ ШНАЙДЕР e роден през 1961 г. Живее в планинско село в долината на Рейн във Форарлберг, Австрия. След дебютния си роман „Посестрима на смъртта“ (1992), превърнал се в световен успех (преведен на 32 езика), той публикува романите „Ходеща по въздуха“ (1998), „Недокоснатите“ (2000) и „Сенки“ (2003), както и новелата „Папата и момичето“ (2001). Последните излезли негови романи са „Кристос. Нечуваният живот на Ян Бойкел“ (2004) и „Откровението“ (2007).


Мистерията на музиката
На Бъдни вечер 1992 година наумбургският органист Якоб Кемпер открива в прогнилия корпус на църковния орган неизвестна оратория на Бах –
едно сензационно откритие, което ще промени живота му. Колкото по-задълбочено саможивият музиковед анализира мелодиите, толкова по-необичайни неща се случват. Скоро разбира, че партитурата крие тайна: тя не е просто музика, а съживява спомени за миналото, неизреченото и бъдещето. Сякаш в края на живота си Бах е открил космически закон, който има силата да оздрави душата на човек – или да я тласне в най-дълбоко отчаяние...

Едно бляскаво литературно творение
WAZ

Новата творба на Роберт Шнайдер поднася обезоръжаващ хумор, самоирония и един причудлив герой, който по саможивство би могъл да се сравни с Уди Алън.
Сп. Бригите
Обезоръжаващ хумор, язвителна ирония
и изумителен усет за комичност
на ситуациите


меки корици,
цветни,
264 с.,
15,00 лв.,
ISBN: 978-954-516-947-2